2024.04.19. - Emma

Adó 1% kérdések: Hogyan jut el a nyilatkozatom a NAV-hoz?

A rendelkezõ nyilatkozatot megteheti a személyi jövedelemadó bevallás, vagy az egyszerûsített bevallás D lapján. A nyomtatvány D lapját a bevallásával együtt küldje el, azt külön kisméretû borítékba nem kell betenni. Amennyiben nem kívánja a D lapot alkalmazni, a bevallásával egy csomagban, egy lezárt, kisméretû borítékban elhelyezett nyilatkozat megküldésével is rendelkezhet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ugyancsak lezárt borítékban adhatja át a rendelkezõ nyilatkozatát a munkáltatójának, ha az adóját a munkáltató állapítja meg. Abban az esetben, ha a bevallását elektronikusan küldi be az adóhatósághoz, a rendelkezõ nyilatkozata az elektronikus bevallás részét képezheti.

Amennyiben az elõzõekben leírtak szerint nem rendelkezik, a rendelkezõ nyilatkozatát lezárt borítékban személyesen adhatja át vagy postán küldheti meg az adóhatóságnak, illetve a bevallástól elkülönülõ elektronikus nyilatkozatot is küldhet.

A rendelkezõ nyilatkozat az adóhatósághoz történõ eljuttatásának határideje minden adózó esetén május 20-a. Kivétel, hogy munkáltatói adómegállapítás esetén a munkáltatónak legkésõbb május 10-éig kell a nyilatkozatot átadni.
bohócdoktor vizit szja 1%