2024.03.29. - Auguszta

Az egyszázalék gyûjtése és fogadása

A törvény értelmében 1%-ot felajánlani annak a civilszervezetnek lehet, mely legalább 2 éves. Kiemelkedõen közhasznú szervezet esetében legalább 1 éves mûködés szükséges.

A civilszervezeteknek NEM szükséges elõre bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (volt APEH) felé, hogy 1% gyûjtésére jogosultak!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rendelkezés

A civilszervezetek és a törvényben nevesített intézmények javára a 11 jegyû adószámmal, az egyházak, vagy a Kiemelt Költségvetési Elõirányzat javára 4 jegyû technikai számmal lehet rendelkezni.

A civilszervezetek számára az adófizetõk az adócsomag részét képezõ nyilatkozaton, vagy egy külön papírlapon rendelkezhetnek, de semmi akadálya nincsen annak, hogy a civilszervezet elõre kitöltött nyilatkozatot, nyomtatványt adjon potenciális támogatójának. A rendelkezõ nyilatkozatok beadási határideje:

* február 25. egyéni vállalkozók
* május 20. önadózók

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt idõpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidõbõl, akkor május 20-ig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot.
bohócdoktor vizit szja 1%